söndag 30 mars 2014

Min mormors rutor

Hemma hos min föräldrar finns gömda skatter. Kanske inte skatter i den bemärkelsen att där finns saker som är värda mycket pengar. Nej men där finns saker som är fulla av minnen. Mina föräldrar tillhör generationen som inte slänger allt bara för att det har blivit lite omodernt. Man packar undan det för att sedan kanske någon annan i familjen behöver eller vill ha det. Väldigt bra utifrån miljö- och återvinningssynpunkt.Kuddfodral som blev en väska och en halsduk. Reuse, återanvända. Sösdala. Livet utanför Sösdala.
En väska och en halsduk blev det av tre kuddfodral
  
I en av mammas gömmor fanns bl.a. 3 kuddfodral som min mormor hade virkat. Kuddfodral gjorda i stilen mormorsrutor. Min mormors rutor. 

Att ha kuddar i alla möjliga sorters färger på mormorsrutorna passar inte riktigt i vår soffa, men det kändes så synd att de bara låg där i garderoben. För ca 1 år sedan tog jag vanligt svart tyg som låg här hemma, sprättade loss en dragkedja från ett gammalt klädesplagg, tog tre kuddfodral, och en symaskin. Efter någon timme med lite knåpande med att sy en innerväska med anpassade fickor inuti så fick plötsligt fick min mormors rutor liv igen.
Reuse, återanvända. Livet utanför Sösdala.

3 kommentarer:

Meriel Aho sa...

Those are beautiful! What a great way to repurpose and remember your loved ones.

Stephanie @ Swoodson Says sa...

It looks great, and what a fabulous way to see something sentimental and beautiful each day, carrying it around!

Shawnta sa...

It's always good when a repurpose has sentimental value. It's great that now it is functional and not just hidden away.