Vem är jag?

Jag är en lyckligt gift, kristen, småbarnsmamma med en massa idéer som snurrar runt i huvudet. Pyssel, bakning, hur man kan ta tillvara på saker i naturen, hur man skulle kunna utveckla små saker i vårt samhälle så att turister hittar hit, evenemangsidéer, mm. Många verkar tro att bara för att man bor på landet har man inget att göra, men så är det absolut inte. Här finns massvis att göra om man bara öppnar ögonen, här kan också finnas en total tystnad och ett totalt lugn.

Samtidigt är jag en hårt arbetande mamma som måste vara lite försiktig. Under 2007 drabbades jag av utmattningssyndrom p.g.a. den dåvarande arbetssituationen. Direkt efter sjukskrivningen gick jag på 3 års föräldraledighet. Jag är enormt tacksam att utmattningssyndromet slog till innan vi fick barn. En liten glimt av hur otroligt skört livet och ens hälsa kan vara. Ibland känner jag att allt blir lite mycket och då måste jag backa några steg, släppa allt, bara vila och focusera på min familj.

Varför bloggar jag? Helt ärligt vet jag inte riktigt. Inte är det för att jag vill att alla där ute ska veta allt jag gör. Ni som läser får veta en liten selektiv del av mitt liv. Jag kommer inte att hänga ut min familj eller mina vänner här. Kanske bloggar jag för att jag själv tycker detta är ett smidigt sätt att samla recept jag testat, för fler ska förstå hur härligt det är att bo på landet, för att fler ska vara tacksamma över sina egna liv. Jag strävar inte efter att bli rik eller känd, jag stävar efter att var glad och tacksam för allt här och nu. Jag är tacksam över att min tro på Gud är min trygghet, tacksam för min familj, tacksam att jag ser det vackra och underbara i det enkla, tacksam att jag får bo här på landet.

(Om ni tycker att jag stavar dåligt eller kastar runt orden så beror det på att jag har vissa skrivsvårigheter. Hoppas ni har lite överseende med detta.)

En kall vinderdag i slutet av 1980 föddes denna lilla knoddan, alldeles för tidigt, på CSK i Kristianstad.

Jag är åldersmässigt i mitten av en väldigt stor syskonskara. En härlig skara av hel- och halvsyskon som jag älskar massor.

Vi hade inte så mycket pengar men vi hade kärlek i överflöd och det är absolut det viktigaste.

Inga kommentarer: