Till första middagen på året kände jag att jag ville göra den lite extra fin. I stället för att bara råsteka potatisen gjorde jag potatisrosor. De var faktiskt inte så svåra att göra. Det svåraste var att försöka skiva det allra lilla sista på potatisen.
Potatisrosor 1 normalstor potatis = 1 ros
- Aluminiumformar penslades med lite matolja.
- Skala fast potatis. När skalet är borta fortsätter du skala potatisen, (eller använder du en mandolin och skär potatisen tunt).
- De tunna potatis skivorna lägger du sedan i aluminiumformarna omlott varandra. Börja längs kanterna och arbeta din inåt.
- Pensla rosorna med lite matolja och salta.
- In med rosorna i ugnen, ca 10-15 minuter på 200 grader.
- Rosorna ska nu gå att skopa upp ur formen. Serveras varma.
Är du sugen på att göra rosformad äppeldessert kan du klicka in här: Glädjeihjärtat.blogspot.se - Rosformad Äppeldessert