fredag 1 januari 2016

Potatisrosor

Till första middagen på året kände jag att jag ville göra den lite extra fin. I stället för att bara råsteka potatisen gjorde jag potatisrosor. De var faktiskt inte så svåra att göra. Det svåraste var att försöka skiva det allra lilla sista på potatisen.

Potatisrosor 1 normalstor potatis = 1 ros
  • Aluminiumformar penslades med lite matolja.
  • Skala fast potatis. När skalet är borta fortsätter du skala potatisen, (eller använder du en mandolin och skär potatisen tunt).
  • De tunna potatis skivorna lägger du sedan i aluminiumformarna omlott varandra. Börja längs kanterna och arbeta din inåt.
  • Pensla rosorna med lite matolja och salta.
  • In med rosorna i ugnen, ca 10-15 minuter på 200 grader.
  • Rosorna ska nu gå att skopa upp ur formen. Serveras varma.


Är du sugen på att göra rosformad äppeldessert kan du klicka in här: Glädjeihjärtat.blogspot.se - Rosformad Äppeldessert