fredag 28 mars 2014

Chokladmuffins med godisbilsfluff

Bakverk nr 6 av 22 i Hela Sösdala Bakar 2013 (Finns på sidan 17)

Chokladmuffins med godisbilsfluff (ca 16 st)
Godisbilsfluff: (påbörjas dagen innan)
3 dl vispgrädde
60 gram godisbilar

* Värm vispgrädden OBS får ej koka.
* Lägg i godisbilarna. (Klipp gärna dem till mindre bitar)
* Rör i grytan medan bilarna smälter. Stressa inte.
Hela Sösdala Bakar 2013* Låt svalna över natten i kylen.

Muffins:
"Torra ingredienser"
4  dl vetemjöl
1 3/4 dl strösocker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao


* Blanda de torra ingredienserna i en skål.

 
”Blöta ingredienser”
1 dl matolja
3 dl mjölk
1 ägg
1 dl matolja
3 dl mjölk
 
* Vispa samman de blöta ingredienserna med en elvisp i 1 minut.
* Rör samman de blöta och de torra ingredienserna.
* Häll i 16 halvstora muffinsformar eller på ett bakplåtspapper.
*
Grädda i 200 grader i ca 15 min. Låt svalna.

Ta ut den kalla och stelnade godisbilskrämen från kylen. Vispa krämen till ett smidigt fluff. (Tillsätt eventuellt lite mer vispgrädde för att få fluffet att bli lättarbetat.) Spritsa fluffet på muffinsen. NJUT!!
 

Mina barn ÄLSKAR fluffet på dessa muffins. Det är ju som att äta krämigt godis. Gillar man inte godisbilar kan man använda gröna grodor eller något liknande godis. Nu är det bara 16 bakverk kvar att testbaka i Hela Sösdala Bakar 2013