Denna sortens bröd har jag aldrig testat att göra förut så jag gjorde bara en halv sats, men det blev ganska mycket, det råkade bli mycket tjockare och mörkare det skulle bli. Trots vissa skönhetsfel blev det väldigt gott.
Svennes focacciabröd
Sven-Erik Anderssons bidrag |
Ingredienser:
50 gram
jäst6 dl mjölk
1,5 tsk salt
0,5 dl olivolja
4 dl durumvetemjöl
1 liter vetemjöl
Olivolja att pensla focaiccian och långpannan med.
Gourmetsalt
Torkad eller färsk rosmarin
Soltorkade tomater
* Tillsätt resterande mjölk, nästan allt mjöl, salt samt olivoljan och arbeta ihop till en deg.
* Jäs focacciadegen i 40 minuter under kökshandduk.
* Pensla en långpanna med olivolja. Arbeta ihop degen i bunken och häll den direkt i långpannan. Tryck ut degen så den täcker långpannan.
* Låt jäsa övertäckt med handduk i 30 minuter.
* Pensla focaccian med olivolja, strö över några nypor gourmetsalt samt lite rosmarin. Tryck om du vill i lite soltorkade tomater.
* Jäs i 10 minuter till.
* Sätt ugnen på 200 grader.
Mitt försök till brödet |
Nu är det bara 20 bakverk kvar att testbaka i Hela Sösdala Bakar 2013
Alla recepten från 2013 års bidrag hittar ni genom att klicka på: Hela Sösdala Bakar 2013, man kan även köp recepthäftet genom att kontakta Sösdala Alliansen via www.sosdala.com.