Högtalarbakelse Vinnande bidraget av bakelser/cupcakes
Recept
och cupcake/bakelse inlämnat av Ljud & Ljus Kontakten, Mattias Andersson
Ingredienser botten:
Om man dubblar receptet räcker det till en tårta |
55 g smör
1 1/6 dl socker
1/2 msk sirap
3/4 dl vetemjöl
1/4 tsk salt
3/4 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
smör + ströbröd till formen
Fyllning:
2,5 gelatinblad1/4 l hallon
”God smakkombination. Saftig botten & luftig mousse. Nästintill perfekt. Fina jämna bitar.” |
1 dl florsocker
(Dubblar man receptet räcker det till en
tårta)
* Sätt ugnen på 175°C.
* Vispa smör, socker och sirap pösigt. Rör ner äggen.
* Blanda vetemjöl, salt, vaniljsocker och kakao. Tillsätt mjölblandningen i smeten. Bre ut smeten i en smord, bröad avlång brödform
* Grädda i ca 20 minuter. Låt svalna.
* Blötlägg gelatinbladen 5 minuter i kallt vatten.
* Mixa hallonen i matberedare till en slät smet.
* Vispa äggulor och florsocker luftigt. Vispa grädden till lös konsistens.
* Värm lite av hallonpurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt det smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
* Blanda försiktigt ner äggsmeten i purén
och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över bottnen.
Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Dela i 6 bitar och låt tina i rumstemperatur.
Ställ minst 4 timmar i kylskåp eller i frysen. Dela i 6 bitar och låt tina i rumstemperatur.
Garnera med färgad marsipan eller ännu hellre toppa varje bit med färska hallon.
En liten hemlighet M Andersson är min man och jag trodde att det skulle bli lågt deltagande på Hela Sösdala Bakar, så jag tänkte att om jag bakade ett bidrag till så kunde min man lämna in det så vi blev lite fler. Snacka om att han blev paff när de ropade upp att "hans bidrag" vann.
Nu är det bara 21 bakverk kvar att testbaka i Hela Sösdala Bakar 2013
Alla recepten från 2013 års bidrag hittar ni genom att klicka på: Hela Sösdala Bakar 2013, man kan även köp recepthäftet genom att kontakta Sösdala Alliansen via www.sosdala.com.