lördag 29 mars 2014

Skräddarbröd

Bakverk nr 7 av 22 i Hela Sösdala Bakar 2013 (Finns på sidan 11)


Skräddarbröd
Recept och bröd inlämnat av Carolina Andersson

Hela Sösdala Bakar5 dl mjölk
0,5 dl flytande margarin/smör
1 paket jäst
1-2 msk sirap
1½ tsk salt
3-4 dl vetemjöl
Ca 10 dl rågsikt

*  Värm mjölken till 37 grader.
*  Smula jästen och blanda i mjölken.
*  I med resten av ingredienserna (spara lite av mjölet till utbakningen)
*  Knåda ordentligt i ett par minuter.
*  Jäs till dubbel storlek.

Hela Sösdala Bakar
*  Knåda degen smidig.
*  Dela den i 4 bitar. Kavla ut till rundlar och gör ett hål i mitten. Nagga bröden.
*  Jäs igen ca 30 min.
*  Gräddas i 225 grader i ca 10 min mitt i ugnen.
*  Låt svalna.
 
Nu är det bara 15 bakverk kvar att testbaka i Hela Sösdala Bakar 2013 

1 kommentar:

Chara Choppel sa...

Skräddarbröd. Gör man det av Skräd-mjöl eller.....