lördag 8 mars 2014

Våren är här och likaså Melodifestivalen 2014

Alla har en åsikt om melodifestivalen. Man älskar den, man hatar den, rätt låt vann, fel låt vann. Åsikterna är många. Oavsett vad man tycker om den, ser nästan hela Sverige på den.

Att tävla i musik är egentligen lite konstigt. Det är ju i betraktarens öron. Jag är en ganska allätare när det gäller musik. Reggae, klassisk musik, growling, house, rockabilly, pop ja nästan allt (utom operett det har jag inte riktigt greppat). En av de stora fördelarna är att man inte har grannar 5 meter från huset så att spela musik på ca 100 dB fungerar alldeles utmärkt.


Kvällen spenderades som vanligt med härliga vänner, fika och att högtalarna dunkade ut musik. Alla vinnarna i Eurovision Song Contests historia (1956-2013). Hmm stilen på låtarna har verkligen förändrats. Givetvis var vi tvungna att även lyssna på den nya klassikerna: Björn Gustavssons Euro Dance Medley och när han sjunger till Carina Berg.

Det kan väl inte vara melodifestival utan popcorn?!? Även morotstavar, dippa, oliver, minimajs, kex och ädeloströra är obligatoriskt.
En av låtarna i årets final var Linus Svenning med "Bröder" Det är en otroligt gripande låt. Den är rosslig, grovhuggen och totalt ÄKTA. "Bröder" handlar om Linus bror som dog för 4 år sedan. Linus Svenning blev känd genom sina covers som han lagt ut på youtube. (Klicka här om ni vill komma till hans covers.) 
Linus Svenning med låten "Bröder"Låten som vann melodifestivalen 2014 i Sverige var Sanna Nielsen med låten "Undo". Sanna behöver inte 5 dansare med fräck koreografi eller utmanande kläder, hon har sin röst och den är helt fantastisk. Jösses vilken mäktig röst hon har. Jag tror hon har en stor chans i stora tävlingen i maj.


Sanna Nielsen med låten "Undo"


Sanna Nielsen när hon framför vinnarlåten "Undo"
 

Inga kommentarer: