Knäckebröd älskar dottern massvis och hon är inte ensam. Det här spröda knäckljudet när man bryter brödet. De mörka kanterna. Det är så gott.
Såg på "Hela Sverige Bakar" och tänkte att det kan väl inte vara så svårt. Degen slängdes ihop på ett kick. Jag kavlade knäckebröden till något som jag trodde var ganska tunt....
Knäckebröd Originalreceptet
recept.nu Johan Sörbergs knäckebröd
Ingredienser
500 gram vatten
250 g vetemjöl
250 g grahamsmjöl
250 g dinkelmjöl
15 g honung
15 g salt
15 g jäst
5 g bikarbonat
Topping: frön, nötter, kryddor etc
Gör så här
1. Sätt ugnen på 230-250 grader (beroende på hur stora bröd du gör) 1.
2. Blanda alla ingredienser under 4-6 minuter.
3. Kavla ut tunt, forma och pensla med vatten för topping som ska fastna (ex topping
frön/kryddor/flingor etc.). Nagga bröden med en gaffel.
4. Grädda tills de fått fin färg och känns klara.
Resultat: Goda knäckebröd som jag lyckades få 0,5 - 1 cm tjocka. Jag försökte tugga i mig ett halvt knäckebröd men nu på morgonen hängde jag ut knäckebröden till våra kära fåglar. där gör de i alla fall lite nytta.
Läxa till framtiden: Försök inte fuska när du kavlar ut knäckebröd.