onsdag 15 juli 2015

Stilla promenad... och VILDSVIN

Det var tänkt att bli en väldigt mysig och lugn morgonpromenad och så började den. Tranorna flög rakt ovanför mig, solen som höll på att gå upp var jätte vacker, temperaturen var behaglig. Den lilla grusvägen gick över till en mindre mindre traktorväg. Det gamla järnvägsspåret (som förr gick mellan Sösdala samhälle och stora mossen i Röslöv) är jätte fin.

Vid kanterna av vägen syns vackra små blommor.... och ganska nyuppbökade hålor. Lite då och då gjorde jag ljud ifrån mig för att förvarna eventuellt vilt att jag kom gåendes.

Då hörs ett ordentligt grymtande 2 meter bort. VILDSVIN! Jag hoppar till. Jösses vad rädd jag blev! Sen är det dags att springa. Om de har kultingar och uppfattar mig som ett hot då anfaller de och de springer fort. (Om jag hade trott att någon skulle göra mina barn illa hade jag också anfallit.) Denna gång tyckte de inte att jag verkade farlig.Hoppas ni får en lugn och underbar dag! 

1 kommentar:

Glädje i hjärtat / Joy in the heart sa...

Idag såg vi dem igen. 5 stora vildsvinssuggor och kanske runt 25 kultingar. Denna gång satt jag i bilen och kände mig helt trygg :-)