lördag 23 augusti 2014

Årets stora loppis

En gång om året anordnar Sösdala IF en stor inomhus loppis och den 23/8 var det dags för årets stora loppis. Ett tecken på att det var dags för loppisen var att det var en ovanligt lång kö till samhällets bankomat. Vi kom dit ca 15-20 minuter efter att loppisen startat och det är sent i dessa sammanhang. Då hade många redan hunnit handla massor och var på väg hem. Men fast jag var sen upptäcke man många fina saker! Tänk att det finns så godhjärtade människor som skänker sina saker till föreningar. Ett helt ridhus fullt med möbler, jul/påsk-dekorationer, krukor, kläder, gardiner, glas, serviser, trädgårdsmaskiner, böcker. Där fanns jätte mycket saker och mycket av det höll en väldigt hög kvalitet.Det som var absolut finast såldes på auktionen.
 
Barnen köpte flera saker som de var jätte nöjda med. Smycken, minion-nalle, prydnadssaker mm
 
Själv kom jag hem med en liten vävstol, en bolero, en sjal, lite tyg, tre porslinsskålar, 4 mysiga koppar med assietter, en oljelampa från 80-talet, en flätad träskål, en bok om handarbete, samt en Rörstrands-servis (Serenad) från 1948. Den är så söt!

 
Tack Sösdala IF för en jätte mysig loppis.

2 kommentarer:

Juliane | Fröken Skicklig sa...

Vilken söt servis, Lina! Grattis till ditt fynd!

Glädje i hjärtat sa...

Tack Juliane. Servisen är inte komplett med 12 delar av allt men det gör mig inget. Huvudsaken är att det finns 2 koppar, allt annat är ett +.