söndag 31 maj 2015

Sösdala Dagen 2015 - parkour, drottningen, sockervadd och snoppen & snippan

Jag var helt slut igår kväll. Sösdala Dagen (ingen aning varför de valt att särskriva detta) var mellan 10-15:30 och vi var där i stort sett hela tiden. Vädret var sol, regn, sol, hagel, sol och då var det bara att ha kläder efter väder. Lager på lager och lite hopp och studs så fungerade det bra.

Årets Sösdaladag var otroligt trevlig. Sösdalaalliansen och alla föreningar som tillsammans ordnar detta är verkligen kreativa och drivna.

Högtidligt intågande av föreningarna med sina flaggor och fanor, till musiken från Billigeholms musikkår. Röda mattan var utrullad och Drottningen invigde dagen samt avtäckningen av Lowénmonumentet (eller rättare sagt avtackningen av Lowén). Jag bara älskar Evas tolkning av Drottning Sylvia. Hon får till brytningen perfekt och tolkar Drottningen med respekt och kärlek samtidigt som hon väver in enorm humor.
Mikael Wendel,drottningen, Eva klang, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Ingvar Lowén fd ordföranden av sösdalaalliansen avtackades högtidligt av "drottningen" och nya ordföranden Mikael Wendel, Eva klang, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

TIP - This is parkour körde två uppvisningar i freerunning. Det ser så enkelt och härligt ut. (Jag är fullt medveten om att det hade varit förenat med livsfara om jag skulle ha börjar försöka springa på väggar och göra volter på detta vis.) De två killarna som höll i uppvisningen var jätte duktiga och förklarade väldigt pedagogiskt för ett stort gäng unga lite enkla steg i parkour, hur de skulle hålla, hur de skulle vrida kroppen mm.
This is parkour, Lund, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

This is parkour, Lund, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Sösdalarevyn spann lite på SVTs succé på Barnkanalen Snoppen och snippa-låten. Det var mycket barnfamiljer där så skämten var givetvis inte för grova eller stötande. Men visst fnissade mistingen till och sa till sin kompis "*haha* De sa snoppen och snippan".
 
Sösdalarevyn, Snoppen och snippan, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Sösdala SimSällskap, Lions och Sösdala IF höll i trekampen. Man skulle blåsa flippisar, spela boule. skjuta mål.
Trekamp, boule, Lions, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Moppekortege, clownen Spillevink, ansiktsmålning, modevisning från Ateljé Victoria, lottförsäljning, chokladhjul, musikunderhållning av Dan-Inge och Fredrik, (jag kunde texten på i stort sett alla låtar :-) , försäljning av allt från leksaker, honung, godis, nya kläder, second hand kläder, växter (och bra info om dem), till handgjorda barnkläder, fairtrade kakao och enormt mycket mer fyllde vannaröds slottspark.
Fairtradevaror, faritrade, svenska kyrkan, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,
 
Adseke ridcenter, ponnyridning, Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,
 
Traktor, gammal brandbil, pansarvagn, hässleholms militärmuseé,  Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Luften var fylld med dofterna från sockervadd, brända mandlar, korv, kaffe och hemmabakade kakor. Man kunde bli mätt för en ganska billig peng. Om man kände att man hade fått i sig lite för mycket godis kunde man bli av med energiöverskottet genom att hoppa i hoppborgarna, gympa till musik tillsammans med OK Tuvans älg, och sedan springa knattekantet (som visade sig vara orienteringsknatet). Hade man ätit så mycket att det var omöjligt att springa kunde man gratis åka en runda med häst och vagn, eller testa på att köra segway.

Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen, brända mandlar

Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen, sockervadd
 
Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,
 
Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Hässleholm, Sösdala, Sösdalaalliansen, Sösdaladagen, Sösdala dagen,

Kvällen avslutades sedan med mat och underhållning på slottet för en enormt billig peng (men då var jag så trött så jag avslutade dagen tidigt i säng).

Jag måste bara tacka alla ni härliga sösdalabor som trotsade vädret, drog på sig vinterjackan och hjälpte till att göra Sösdaladagen till en jätte ärlig dag! Och tack Sösdalaalliansen och föreningarna för ert jobb.

1 kommentar:

Anonym sa...

Länk till Norra Skånes artikel om Kunglig hyllning till byn
/Glädje i hjärtat

http://www.nsk.se/2015/05/31/arets-sosdaladag-firades-vid-slottet-och-da-ar-det-val-helt-naturligt-att-det-ar-en-kunglighet-som-stod-for-invigningen-i-programmet-till-arets-upplaga-av-sosdaladagen-stod-det-att-lowenmonumentet-s/