lördag 2 maj 2015

Karin i blommornas tid

Två gånger har vår familj sett utställningen Karin i blommornas tid. Utställningen är jätte mysig. Dels visar den helt underbara bilder, tyger, porslin, film från Lilla Hyttnäs, dels så är den tänkvärd. Karin var en stark och kreativ kvinna. Utställningen har även en pysselavdelning så att även barn känner sig välkomna.

När man sitter på stubbarna i utställningen och lyssnar på hur det var på Lilla Hyttnäs blir man så glad. Hellre ett litet kreativt hem fyllt med kärlek än ett stort tomt hem.
Visst är det fantastiskt att man kan gå på utställningar gratis i kulturhuset i Hässleholm. 
 
Apropå det så har sömmerskan satt en ställning av rotting bak på min nya klänning som vippar så fransyskt när jag går, men det ska då bli det första jag gör att sprätta bort det fast det är ´modernt'.
 
Redan på 1870-talet revolterade Karin mot opraktiska klänningar med turnyrer som gör att det inte går att sitta ordentligt....

I utställningen presenteras Karin Larssons liv och konstnärskap. Här får du lära känna konstnären, trendskaparen och stilikonen Karin Larsson.

Utställningen är framtagen och ägs av Carl Larssongården i Sundborn där den också premiärvisades sommaren 2014. Utställningshallen i Hässleholm Kulturhus är första platsen utanför Sundborn som Karin i Blommornas tid besöker.

Utställningen pågår t o m 16 maj i utställningshallen i Hässleholms kulturhus. (Den finns i anslutning till turistbyrån på entréplan.)

Vill ni veta mer om Karin Larsson och Carl Larsson hittar ni massor med härlig information på Carl Larsson gården www.clg.se
Vill ni veta mer om Hässleholms kulturhus: www.hassleholmkulturhus.se

Inga kommentarer: