söndag 17 maj 2015

Söndagslunch på Humlalyckan

Underbara söndag. Helt oplanerad, helt fri att fyllas med vad vi ville.

Vädret idag är 5 min ösregn, 5 min strålande sol, 2 min vindstilla, 8 min superblåsigt om vartannat. Totalt oberäkneligt så det blev minsann inga långa promenader utomhus idag inte.

Humlalyckan, Gårdsbutik, Sösdala, ekologiskt, lunchIstället tog vi bilen till härliga Humlalyckan som ligger några km hemifrån i östra/sydöstra Sösdala. Deras fantastiskt söndagslunch intogs i den ljusa fräscha lokal. (Vid lite finare väder kommer vi att återkomma för att fika på deras härliga stora altan.)

Vilken god mat, vem hade kunnat tänka sig att kyckling och rabarber kunde vara så gott tillsammans. Minstingen insåg att han gillade oliver i bröd, den äldsta åt årets första jordgubbe och maken hade nästan planer på att smuggla hem den super goda potatisen. (Med respekt för alla de andra gästerna lägger jag inte ut några foton från restaurangsalen, ni får helt enkelt själva åka dit för att se lokalen och smaka maten.)

Humlalyckan är en ekologisk gård med kravköttdjur där de öppnat inredningsbutik, webbutik, gårdscafé, och jätte goda helgluncher.
De har konstutställningar, jazzkvällar, mat- mode- och inredningskvällar, höstmarknad (tjoho!!), adventspyssel mm.

Humlalyckan, Gårdsbutik, Sösdala, ekologiskt, lunch

Humlalyckan, Gårdsbutik, Sösdala, ekologiskt, lunch

Humlalyckan, Gårdsbutik, Sösdala, ekologiskt, lunch
"... Cecilia och Erland Olbers på gården Humlalyckan i Bjärröd/Häglinge driver förutom ekologisk och kravcertifierad köttproduktion även en inredningsbutik med gårdscafé på lantbruket som varit i släktens ägo i hela nio generationer. De är inte förvånade över det stora intresset för landsbygden.
– Det finns en stor potential inom lantbruket och på landsorten. Vi välkomnar fler satsningar. Ju fler aktörer desto mer attraktiv blir landsbygden som utflyktsmål...

Tidningen Norra Skåne - Lämnade tryggheten, blev succé med café
"... Cecilia Olbers hade hela publiken i sitt grepp när hon berättade om att våga bryta upp och starta nytt..."

Inga kommentarer: