söndag 3 maj 2015

Rosformad äppeldessert

Jag stötte på ett blogginlägg från Cooking with Manuela där hon gjort en rosformad äppeldessert. De var så snygga, och det är ett roligt och originellt sätt att servera kvällens dessert på.  
Det man behöver är i stort sett:
* Röda äpplen
* En rulle färdig smördeg
* Lite aprikosmarmelad

Halvera äpplet.
Kärna ur.
Skär äpplet ganska tunt.
Lägg äppelskivorna i vatten med lite citron i.
Mikra äpplena och vattnet i ca 3 minuter tills de är lite mjuka.
Blanda lite aprikosmarmelad med lite vatten och mikra ihop det lite.
Rulla ut smördegen och dela den i 6 remsor.
Lägg lite av aprikoskrämen i mitten längs hela remsorna.
Lägg äppelskivorna så de sticker upp lite på övre halvan av remsorna.
Vik upp nedre delen av smördegsremsan.
Rulla ihop och sätt dem i en smörad muffinsplåt.
Pudra med lite florsocker.

Vill ni se instruktionerna i form av bilder kan ni klick in på: Äppelrosor (Appleroses) eller se hennes youtubevideo som är bifogad här.