söndag 17 maj 2015

Kalvinknatet

Jag gillar idén med Kalvin och Kalvinknatet. Det främjar viljan att röra sig och alla blir uppmuntrade och får medalj oavsett hur fort eller sakta det går.

I måndags gick det i Hässleholm och våra barn sa tidigt att de gärna ville vara med. När sonen dessutom fick reda på att alla som deltar i loppet får en medalj blev han jätte glad.
"Va? Även de som inte vinner?"
"Det viktiga är inte att vinna, det viktiga är att du har gjort så bra du kan."

I år deltog över 1200 barn i Hässleholm. Där var packat med barn, deras föräldrar, syskon, far- och morföräldrar m.fl. Det var helt galet mycket folk överallt och jag är glad att vi anmälde oss och betalade i förväg, man ville inte stå i efteranmälningskön. Loppen var 500 meter, 900 meter och 1500 meter beroende på ålderskategori (2 år - årskurs 5). Det var ca 300 barn i åldrarna 2-3 år som sprang första loppet, super gulligt.
 
Barnen gillade verkligen kalvinknatet och är verkligen stolta över sina medaljer. Det är superduktigt av dem att springa så långt. De pratar redan om att de vill delta nästa år.  
www.kalvin.mu finns där olika tips på lekar, pyssel, aktiviteter som man kan göra hela familjen tillsammans, mellanmålstips och mycket mer.
Kalvins hälsocirkel

Inga kommentarer: