torsdag 11 juni 2015

10årig bröllopsdag, att gifta sig efter 141 dagar

Tiden går så otroligt fort. Tänk att det redan har gått 10 år.
Detta firade vi genom lunch tillsammans samt att jag arbetade över. Ja det var inte så jätte romantiskt men detta var sista dagen innan semestern och saker och ting behövde bli lite klara. Glad över att sista arbetsdagen var över gick jag för att ta tåget hem... trodde jag ja. "Just nu kör tågen på enkelspår på grund av nedriven kontaktledning." Pågatågen var inställda och vid 22-tiden beräknades tågtrafiken komma igång igen fast med förseningar. Det sades att Öresundstågen skulle göra extrastopp men enligt tågförarna var småstationerna inte prioriterade. Ja det var ju inte så mycket att göra åt det, så för att fira semestern och 10årig bröllopsdag köpte jag mig en påse lättsaltade lantchips på som jag mumsade på under den timmeslånga väntan på att maken skulle komma och hämta mig. När man sitter fast på stationen inser man att det finns ganska många trevliga människor som också sitter där och väntar, så väntan blir sällan tråkig.
 
Väl hemma väntade två jättefina blombuketter som barnen valt.
 
Jag är så tacksam över att M är min man och våra barns pappa. Älskar honom så enormt. (Men han gör mig inte hel, att en annan person ska gör mig eller dig hel är en totalt orimligt krav. Endast Gud kan få dig att bli hel.) M stärker mig så att jag vågar bli mer jag. Han lockar fram mina positiva sidor.

 
Våren 2005
Som på vilket vanligt bröllop som helst var detaljerna välplanerade och väldigt viktiga .... nej just det... detaljerna var faktiskt ganska oviktiga.
Det viktiga var att vi två ville bli ett.

Tre veckor efter att M friade, gifte vi oss. Att planera ett bröllop på 3 veckor fungerar helt ok. I brudklänningsbutiken fanns 3 olika klänningar som passade (min dåvarande storlek var 32), och det var ganska skönt att inte ha 100 olika modeller och färgnyanser att välja på. Redan vid klänning 2 visste jag att den ville jag ha. Den satt skönt och jag kände mig bekväm. Gästerna (familjen och varsin vän) fick inte jätte mycket förvarning, men de flesta kom ändå.
 
Regnet hade öst ner under förmiddagen men vi var ändå inte oroliga för att gifta oss utomhus. Min syster lockade mitt hår och satte i några små klämmor med blommor. På Guldkustens strand (en strand vid Finjasjön) väntade gästerna. Vår vän Jonas spelade på sin akustiska gitarr och vi gick fram till låten Välkommen till denna plats följt av Som en mäktig vind. Vigselförrättare var vår vän pastor Tomas Ander och vigseln skedde under ett stort härligt träd. Efter vigseln ställde vi oss på stranden och för att ta foto. Molnen murrade upp sig i bakgrunden, när vi var klara kom första åskmullret och när vi körde därifrån kom ösregnet igen. Jag är helt övertygad att någon höll sin hand över vårt bröllop så att vi fick uppehåll precis i rätt tid.
 
Sidan 1 av 2 på inbjudningskortet
2005-01-08 samma kväll som Stormen Gudrun (se separat blogginlägg) fick jag första mailet från M via hemsidan som då hette 7ehimlen. Att nätdejta var något som jag bara tyckte att loosers gjorde men sen satt jag ändå där en kväll och registrerade min profil och tänkte att går det så går det. Jag ville ha en kille som hade en levande tro på Gud och som inte varit kristen hela sitt liv.  
 
2005-01-16 Första samtalet. Vi pratade i stort sett hela den dagen, och ganska många timmar under den kommande veckan.
 
2005-01-21 Första daten. M som då bodde 3 timmar från mig kom hem till mig en ganska sen fredagkväll. Detta är totalt ajabaja när det gäller nätdejting :-) Man ska träffas på en offentlig plats med en väninna i närheten osv. Vi gjorde helt tvärt om. När han sedan åkte hem (på tisdagen) fick han nyckel till min lägenhet och jag var redan helt förälskad i honom.
 
2005-05-07 Förlovning. Första ringen är på fingret. (Inte ens vi själva anade just då att vi redan en månad senare skulle ha ring nr 2 på fingret) 
 
141 dagar efter första daten skulle vi äntligen gifta oss. Reaktionen från många av våra vänner  var: Är hon gravid?? *haha* Nej jag var inte gravid.
Visst kan man tycka att det gick lite fort men varför inte satsa när det kändes så rätt. För första gången på länge hade jag blivit ordentligt förälskad. En het passionerad förälskelse räcker inte långt om man inte har samma mål i livet, men vi hade samma värderingar och tankar i väldigt mycket. Så här 10 år senare har vi kvittot på att vi gjorde rätt.

1 kommentar:

Glädje i hjärtat / Joy in the heart sa...

Blogginlägget kommer att flyttas till den 11/6 om någon dag.