tisdag 17 februari 2015

Semmlan kom ut i helt fel form... men vad bra det blev

Jag har nog aldrig testat att göra hemmagjorda semlor innan. Troligen p.g.a. att jag inte gillar varken grädde eller mandelmassa. Dottern hade stenkoll på att det var Semlans dag idag och tyckte absolut att vi borde baka semlor.

I media har det ju varit lite stohej om Semmelwrap, korv med bröd-semla, smaksatta semlor mm. Detta ville i också testa. Swisch in i ugnen med wrapen, och ut kommer .... ett pitabröd? Det blev lite fel. Men hur smart var inte detta. Semmel-pitabrödet var ju bara att fylla med mandelmassa, grädde och pudra med florsocker.

Semla, Nutellasemla, Nutella, grädde, mandelmassa, florsocker, pitasemla, semmelwrap, semmelpita, pitebröd, bulle
 
Vi gjorde några semlor i helt vanlig storlek och några minisemlor som bara var 5 cm i diameter. Vi testade även att blanda i Nutella i mandelmassekrämen samt lite i grädden. Dottern njöt massvis.
(Själv njöt jag av en slät bulle med lite florsocker på. Gott, gott.)