fredag 20 februari 2015

Frukläder

Här är ett alternativ om man inte vill äta godis fyllda med socker och E-ämnen.


Till en plåt fruktläder behövs:
4 dl bär (jag använde denna gång hallon och blåbär)
1 mogen banan
4 st torkade aprikoser

Ner med allt i en mixer.
Kör till slät smet.
Bred ut den tunt på bakplåtspapper.
Sätt ugnen på 47 grader och låt det vara i ugnen i 12-15 timmar. (Denna omgång blev klar på "bara" 10 timmar.)
När lädret har stelnat till en läderlik konsistens är det bara till att försiktigt dra av det från bakplåtspappret. (Om det är för torrt kommer det att fastna i pappret.)
Klipp fruktlädret till valfri storlek.



Hallonläder

Hallon- och blåbärsläder

1 kommentar:

Glädje i hjärtat / Joy in the heart sa...

En vän till mig hörde av sig och informerade att: om torkade aprikoser är så ljusa är de blekta. Blekta!! Varför får företagen ens för sig att bleka mat? Köp hellre torkade aprikoser som är mörka. Tack Madelene för informationen.