måndag 27 juni 2016

Chokladbollar vs nyttiga chokladbollar

Chokladbollar är barnsligt gott. Lätta att göra. Fungerar bra att frysa in och nästan alla gillar dem. Härom dagen såg jag ett recept på "nyttiga chokladbollar", utan smör och utan strösocker. Min första fundering var om kunde det verkligen bli gott?

Därför gjorde vi en halv sats av vanliga klassiska chokladbollar och en halv sats av chokladbollarna sötade med banan.


Chokladbollar
100 gram smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2-3 msk kakao
3 dl havregryn
2-3 msk kallt kaffe
kokos

Blanda samman smör, socker och vaniljsocker.
Blanda i kakao.
Tillsätt havregryn och kaffe.
Rulla till bollar.
Rulla bollarna i kokos (eller pärlsocker om man hellre vill det).

Sååå gott!


Chokladbollar sötade med banan (version 1)
1 mogen banan
2 msk kakao
1 msk honung
2 dl havregryn
Kokos
Blanda samman allt utom kokosen till en smet.
Rulla chokladbollarna i kokos.

Ärligt talat var detta recept inte något som passade mig. Jag hade lika gärna kunnat tugga kakaopulver.


Chokladbollar sötade med banan (version 2)
1 mogen banan
1 msk kakao
1 msk honung
1,5 dl havregryn
0,5 msk kallt kaffe
Kokos
Blanda samman allt utom kokosen till en smet.
Rulla chokladbollarna i kokos.

Denna version av chokladbollar var ganska ok, men just nu slår inget originalreceptet.