onsdag 15 juni 2016

Begravning, skolavslutning, student

Under vissa perioder av livet blir man mer påmind om att hälsan är ett privilegium, att livet är otroligt skört och att morgondagen inte är en garanti. Livet kastas mellan högt och lågt på ett kick.

Cancer är en grotesk sjukdom som kommer för att stjäla, slakta och förgöra. Veckor och månader av behandlingar, hopp, förtvivlan och smärta. Men när allt väl är över.... när sista andetaget är draget och cancern tror att den vunnit... när vi står kvar med tårar och saknaden... går R ut ur fajten som segrare till ett evigt liv. Äntligen ett evigt liv utan smärta och rädsla.

Samtidigt fortsätter livet för oss som är kvar. Begravningen avlöstes av skolavslutningar och studentfirande. Man känner sig kluven. Musik, smörgåstårta, presenter, fest och glädje över inträde till vuxenvärlden, och den glädjen ska absolut inte förminskas. Tvärtom så ska den firas. Fira att vi är rika på vänner och släkt som får samlas kring både glädje och sorg. När döden är så närvarande blir också livet mer påtagligt och tacksamt.

Njut av dagen. Oavsett om den innehållet åtta laddningar tvätt och gnälliga barn, 10-timmars arbetspass eller om den innebär semester på stranden. Njut av det lilla i vardagen.

Inga kommentarer: