lördag 21 maj 2016

Sösdaladagen - lådbilsrace, blod, gratis häst och vagn

I flera veckor hade barnen och personalen på fritids (avd Mitt Klas) snickrat och målat på lådbilarna. Deras slit gav utdelning på Sösdaladagen 2016. Trots en start som slutade med en vurpa och ett blodigt knä (ett gammat sår gick upp) var det många som stod på kö för att få testa lådbilarna. (Intäkten för lådbilsracet och kakförsäljningen gick till en sommarfest för barnen. De var så stolta att de lyckats få ihop så mycket pengar.)

I slottsparken kunde man åka karusell, dricka te från scouterna, få håret sprayat i vackra färger, prata med de olika föreningarna och företagarna., och mycket mer. Skulle man bli lite trött på det kunde an ta en gratis tur med häst och vagn genom samhällets gator.

Åh vad jag älskar att bo i detta härliga livliga samhälle.

www.nsk.se - Brett folkliv i slottsparken
Reporter: Hans Bryngelsson

"Det kom lite duggregn under inmarschen i slottsparken.
Men det var inget som störde tillströmmande publik till årets upplaga av Sösdaladagen.


Sedan några år tillbaka har arrangerande Sösdalaalliansen förlagt Sösdaladagen till Vannaröds slott med slottspark, något som lyft arrangemanget och lockat fler besökare och utställare att vara med på vagnen.

Dagen inleddes däremot på Esplanaden varifrån Billesholms Musikkår tågade i spetsen för föreningsfolk med fanor i hand och en stor samling sösdalabor som gärna ville gå med i marschen.
Det hanns också med en sedvanlig spelning för de boende på byns äldreboende.

Invigningstalare Samuel Ek, chef för återbördade Dux, berättade om sin hembygd, där han vuxit upp, gått i skola och nu återvänt till.
– Det är många gånger jag lekt här i slottsparken, berättade han och lovordade både föreningar och företag som får Sösdala samhälle att leva och utvecklas.
Han konstaterade att det finns ett intresse för många att flytta till Sösdala, och hoppades därför att det snart ska byggas fler bostäder i byn.
– En av fördelarna är närheten till naturen, slog han fast.

Runt om i parken fanns knallar, servering, föreningar och möjlighet till ansiktsmålning. Vid entrén stod Sösdala brandkår och lärde ut brandsläckning till de yngre medborgarna och den som ville kunde tävla i lådbilsrally.
Under dagen avverkades också modevisning, barnunderhållning, musikframträdande, stipendieutdelning och mycket annat.
Det fanns något för alla åldrar under Sösdalada."

Inga kommentarer: