tisdag 6 oktober 2015

Höstvacker helg

Vilket vackert höstväder vi har haft i helgen. I stort sett hela helgen har vi varit ute, jobbat i trädgården och umgåtts.

Gräsklippning, plockat in poolen, kanttrimning, rensat bort gamla sommarleksaker som var lite söndriga, plockat upp kastanjer, kantksågning (gräset smyger ju sig över plattorna på gången så då måste man såga fram dem), fika utomhus, gräset har klippt en gång överallt. Men gör man det när det blivit så här långt ser det nästan ut som om jag bara hade vattenkammat gräset. Delar av det gräset uppräfsat. (Allt har vi inte hunnit räfsa upp.) Vissa plättar på gräsmattan har vi klippt tre gånger och räfsat upp för att det ska se ok ut. I och med att vi har ganska mycket mossa i gräset, och att själva drivingen på klipparen lagt av, är det väldigt tungt att klippa. Man får lägga all sin tyngd och kraft bakom och ibland blir det tvärstopp. Vem behöver gå på gym när man har trädgård :-)

Höstarbetet i trädgården är inte klart på långa vägar. Det får ta den tid det tar. Att stressa hjälper inte. Alla vattenskott är inte borta ännu (skulle helst ha varit gjort under JAS (juli, augusti, september), ogräset bland jordgubbarna ska rensas bort, ogräset mellan plattorna tas bort, ogräset på infarten ska bort, persiljan och salvian skördas, döda grenar på träden bör sågas ner, vårlökarna sättas i jorden, krusbärsbusken flyttas, körsbärsträdet ska sågas ner, osv osv.

Tar man det bara lugnt, gör det tillsammans (barnen är jätte duktiga på att hjälpa till), pausar ofta och framför allt försöker njuta av hösten så blir allt bra.

Inga kommentarer: