fredag 23 oktober 2015

Nyfiken på fiber i Hässleholm?

Den 26e är det dags för informationsmöte i Sösdala kring fibernätet som ska byggas i Hässleholms kommun. Information behövs verkligen.

Lagom till när kommunen kom med sitt beslut om att de skulle erbjuda alla i kommunen fiber till samma kostnad, delade privata bolag ut sina lappar där man kunde lämna in intresseanmälan. Vi som då bor på landet fick inte några lappar om detta, så jag kontaktade ett av bolagen. Vi hade inte fått erbjudande om detta "i nuläget". De erbjuder bostäder inom tätorten (ca inom 50-skyltarna) att gräva och ansluta till deras fiber men vi på landet kommer de inte att gräva åt och erbjuda till samma pris.

Slutsats: De vill bara gräva där det är billigt och lämnar de dyra grävningarna (oss på landet) till kommunen. Som skattebetalare är väl inte detta någon bra ekvation?

Om man följer lokalpressen (vilket inte jag brukar göra) kan man läsa om att bolagen inte ens har grävtillstånd, så det lutar åt att det blir kommunen som gräver allt och kommer att äga fibern. Vilket jag nästan tycker är så det ska vara när det gäller infrastruktur.

Ska bli spännande med informationsmötet. Hoppas vi kan delta.

Inga kommentarer: