Japansk cheesecake
100 gram smör
100 gram philadelphiaost
1,1 dl mjölk
4 msk mjöl
4 msk potatismjöl
13 äggvitor
1,5 dl strösocker
* Smält samman smör, philadelphiaost och mjölk i en gryta. Låt svalna något.
* Sikta ned mjöl och potatismjöl. Rör om.
* Rör ned blandningen i de lätt uppvispade äggulorna.
* Vispa äggvitor och strösocker hårt.
* Rör samman alla ingredienserna försiktigt.
* Häll smeten i en ganska stor rund form med avtagbara kanter.
* Ställ kakformen på en plåt med vatten. Grädda i 150 grader ca 50 minuter.
Nu när jag läser receptet igen och försöker omvandla det till svenska mått, inser jag att jag nog råkade ta i för mycket mjöl och potatismjöl, för lite socker och att jag hade inne den i ugnen alldeles för lite. Så typiskt. Det kan ju förklara varför jag tyckte den mest smakade omelett. Eftersom vi lyckade göra fel tog vi den och på ett lager sylt i mitten på cheesecaken. Nu blev den godare. Nästa gång ska jag följa receptet.