fredag 24 februari 2017

Två årstider på två dagar

Igår var strålande sol nästan hela dagen, jag hörde en trana under morgonpromenaden (vilken glädje!!), fåglarna vårkvittrade och åtta svanar flög förbi i ett V.

Fint väder, ledighet och lite vårkänslor gör att jag blir extra sugen på att rensa och fixa. Barnen hjälpte till och slet som djur. Man blir så stolt över att barnen vill hjälpa till. Efter att P hjälpt oss upp från en allt för mjuk gräsmatta kunde vi körde ett par stora lass till tippen. Man känner sig 2 ton lättare av att slänga skräp. (Fast rensat färdigt har vi ju inte gjort, och helt färdig tror jag inte att man någonsin kan bli om man har hus.)

SMHI hade gått ut med en varning om att det skulle komma 5-10 cm snö på torsdag kväll och natten till fredagen... men vi hade ändå lite svårt tro det. När vi packade ihop för dagen var det 6 +grader och det hade börjat regna lite. Skulle det verkligen komma snö?

Idag när vi vaknade upp, efter en lång välförtjänst sovmorgon, blev vi faktiskt lite förvånade. 12 cm snö. Lite jobbigt om man tänker på att all snö ska skottas bort, men helt fantastiskt för barnen att sista sportlovsdagen blir en snöfylld dag. Pulkaåkning, varm choklad och de sista lussekatterna prioriterades.
Sösdala, vinter, vackert,

Sösdala, vinter, vackert,

Inga kommentarer: