onsdag 15 februari 2017

Två älgar och en blinkande bil.

Idag blev jag rädd och nästan förbannad.

Svänger in på vår lilla väg, kör en liten bit. Ser plötsligt två älgar på vägen 20-30 meter fram. Givetvis stannar jag direkt. Det sista jag ville var att stressa älgarna. Älgarn kom från skogen, var på väg mot en liten smal äng. Efter ängen finns en 70-väg (där folk kör som idioter). På andra sidan av vägen är det planterat små granar. Jag visste ju att älgarna var påväg dit och jag ville absolut inte att älgarna i rädsla skulle börja galoppera ditåt.
Älgarna lunkar iväg mot ängen. Sakta börjar jag backa ut mot stora vägen igen, sakta kör jag stora vägen så jag ser älgarna. De står inte så långt från vägen. Jag står stilla igen.

Det kommer bilar både bakom mig och som mötande. Jag slår på varningsblinkersen, pumpbromsar, och blinkar med helljusen för att få bilarna att sakta ner. Helt chockad ser jag att de minsan inte har tänkt bli sinkade av min blinkande bil. De kör på i samma hastighet som vanligt och kör förbi mig. Funderade de inte ens på varför jag stod där och blinkade febrilt? Jag ville ju inte att de skulle få in en stor älg genom framrutan. Av 9 bilar var det 1 som reagerade och sniglade sig fram (bakomliggande bil tvingades då också sakta ner). Denna gång kom älgarna över utan att bli påkörda. Grannen hade varit med om samma situation nyligen, även hon blev omkörd.
(Fotad med dålig mobilkamera)

Snälla kör försiktigt i trafiken. En viltolycka händer så otroligt lätt. Det sker på två sekunder och oftast kan man inte undvika dem, men står det någon och blinkar med lamporna bör man vara extra uppmärksam.

Inga kommentarer: