söndag 5 oktober 2014

Höstens färger och hundratals fåglar

Trots att det är storstädningssöndag idag måste man pausa. Dels pausar vi (jag) genom att dricka kaffe och blogga lite, och barnen genom att spela trummor och sjunga. Och dels pausade vi genom att vi tog en härlig promenad.

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur, flyttfåglar, tranor, gäss

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur, mossaspåret

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur

promenad, höst, autum, Sösdala, Hässleholm, landet, Hässleholms kommun, Sosdala, vacker natur, kor
Förutom frisk luft, sol, total njutning av höstens vackra färger och gissa-vilket-djur-spåret-tillhör såg vi massvis med flyttfåglar. Jag trodde att stora fågelflyttardagen var i onsdags då otroligt många fåglar passerade, men även nu på morgonen hörde och såg vi hundratals och åter hundratals fåglar flyga i vackra V.

Jag hoppas verkligen att "vårt" tranpar återkommer till våren trots att de avverkat skog ganska nära deras bo.

Sommaren 2013 fick vi följa tranorna och deras två ungar nästan dagligen. Vi fick se dem från det att de var små söta dunbollar till stora unga vuxna tranor. Var morgon gick de runt vår trädgård på en liten promenad. Om vi var lugna kunde vi till och med vara ute när de passerade.

Våren 2014 satt vi ute på altanen när 4 tranor landar någon meter utanför vår trädgård och börja dansa för varandra. Vi vågade inte säga ett ljud eller röra på oss, ännu mindre vågade vi springa in efter kameran. Vilket privilegium att få följa dem på så nära håll.

Inga kommentarer: