fredag 25 juli 2014

Hemmagjord isglass

Vi har nog alla smakat saft is när vi var små. Helt vanlig saft som man hällde i speciella behållare, in i frysen och dagen efter hade man saft is.

Härom månaden såg jag i ICA-kuriren, Vi i villa eller någon liknande tidning, en variant på barndomens isglass. Igår testade jag att göra isglass på melon och kivi.

 Vi använde 1/4 melon. (Hela melonen var på ca 3,5 kg.) och ½ kivi. 
 Dela melonen och lägg den i en mixer
 Om ni är smarta använder ni helt kärnfri melon så slipper ni försöka fiska upp kärnorna.

Skiva kivi tunt.

Ner med melonkrämen och kivin i fomarna

Totalt blev det 6 st isglassar

Dagen efter har ni en isglass med endast naturliga ämnen i sig.


(Om man vill ha isglassen lite sötare kan man ha i lite drinkmix-melon, men då får man även med en del onaturliga smak- och färgämnen.)