onsdag 24 juni 2015

Midsommar i dagarna två... och glögg

Midsommarstången i slottsparken
Under fredagen öste regnet ned och mannen var iväg på jobb under förmiddagen. Vår plan var att åka in till slottet i Sösdala och fira lite midsommar där. Vi brukar inte hoppa något p.g.a. vädret och regn på midsommar är ju det klassiska, men vi fuskade faktiskt i år.

Om vi dessutom inte riktigt kunde bestämma sig vart eller med vilka man ska fira midsommar med då får man ju göra det fler gånger i stället. Både fredagen och lördagen. Midsommarkransar, sill, nypotatis, ägg, min mammas goda senap och dillsås, silltårta, jordgubbar, dans kring den hemmagjorda midsommarstången. Ja man hinner ju lite mer om man slår ut allt på två dagar.


Varför man firar midsommar verkar inte helt klart. Vet du helt ärligt varför man firar midsommar? För mig är midsommar ett tecken på att sommaren är här (borde vara här), och ett tillfälle att träffa vänner och familj.
 
Vi hade kvar en tårtbotten från när dottern hade kalas. Jag tog ett glas och stansade ut rundlar, la vaniljkräm, lite jordgubbssylt och lite jordgubbsgrädde mellan dem. Sedan täckte vi dem med marsipan. (Att ingen av oss är riktigt förtjusta i marsipan och att vi pillade bort den behöver ju ingen veta ;-) )  
Stommen gjord på krikonbuske, dekorerad med hundkex och
gräslöksblommor prydde hela familjens hår (även under besöket på ICA).

När barnen somnat och vi vuxna var fnissiga av trötthet avslutades midsommarfirandet nr 2 med Jeff Dunhams julshow, glögg, lussekatter och pepparkakor. Nu är det ju snart bara 6 månader kvar till jul *fniss*

Inga kommentarer: