söndag 27 juli 2014

5 små hjärtegryn

Onsdagen den 2 juli föddes 5 jätte söta små kattungar. 3 av dem kommer att behöva ett nytt hem den 25e september.
Kattungarna, bara några timmar gamla

3,5 vecka
Katterna är nu 3,5 vecka gamla och börjar upptäcka världen (rummet de bor i). De föddes i en vadderad kundkorg men redan efter några dagar tyckte mamman att det blev för trångt. Så hon flyttade dem till en vadderad plastlåda som låg i en lekhage. Smart, nu hade hon kolla på att de inte tog sig runt överallt. Idag har de fått komma ur lekhagen och har flyttat in i ett rum där de har lite mer yta att röra sig på. De börjar bli lite busiga. Katterna har fått provisoriska namn som våra barn har valt ut. Vi vet inte om det är killar eller tjejer än.
Lulu 27 juli 2014

Lulu är en av de lite större kattungarna. Den är ganska lugn, förutom när det gäller mat.


Skalman 27 juli 2014
Skalman är just nu en av sonens favoriter. Skalman är lugn men nyfiken.

Tiger 27 juli 2014
Tiger gillar att upptäcka och är oftast den som först ska utforska allt. Detta är sonens favorit nummer 2.


Bamse 27 juli 2014

Bamse är den andra av de större katterna. Bamse är en av mina favoriter. Så otroligt söt. 


Nisse 27 juli 2014
Nisse är väldigt kelen redan nu, och ganska tystlåten. Nisse är just nu dotterns favorit.


Vill du ha en kattunge?
Tanken är att våra två barn ska välja vars en kattunge som de ska få behålla. I nuläget ser det ut som om de vill behålla någon av Nisse, Tiger eller Skalman. Personligen är Bamse, Lulu och Tiger mina favoriter. (Den krassa sanningen är att vi behöver en liten "buffert" då vi har räv, mård, vildsvin mm intill trädgården) De tre katter som vi inte ska behålla söker ett nytt hem från och med 25 september. En av kattungarna kommer att få bo i vackra Lönsboda. (Om det skulle vara så att inte alla hittar ett nytt hem kommer vi givetvis att ta vårt ansvar och chippa, vaccinera, sterilisera/kastrera alla våra katter och behåller dem alla.)
Bamse 15 juli 2014


Lulu 15 juli 2014


Nisse 15 juli 2014


Skalman 15 juli 2014


Tiger 15 juli 2014


Föräldrarna
Kattungarna är ett resultat av att den snälla grannkatten Mis besökt vår katt Fluffis många gånger. De var verkligen söta mot varandra. I halvtimmavis har Fluffis suttit uppe på trappan, Mis har gått fram och tillbaka nedanför trappan medan de har tittat på varandra och kurrat.
Fluffis och Mis
Fluffis
Fluffis är en ettårig söt katt som är en jätte duktig mamma. Hon har en väldigt fluffig päls och trots att hon är ute i skog och mark är det sällan som pälsen knutar sig även om vi inte kammar den så ofta. Hon har tillgång att gå in och ut som hon själv vill genom en liten lucka, är en bra jägare som fångar möss men hon drar inte in dem i huset, hon är rumsren och vi hoppas det smittar av sig till katterna.

Inga kommentarer: