torsdag 1 december 2016

Nattjästa frallor

Det är så smidigt att slänga ihop en deg på kvällen för att på morgonen ha riktigt goda nybakta frallor.

Nattjästa frallor (ca 8-10 st)
12,5 gram jäst
2 dl vatten
0,5 dl mjölk
0,5 msk honung
0,75 tsk salt
4-5 dl mjöl
0,5 dl grahamsmjöl

Gör så här på kvällen innan:
* Rör ut jäst med lite att vattnet så den blir upplöst.
* Tillsätt resten av vattnet och mjölken.
* Häll i salt och honung.
* Rör i mjölet. Degen ska vara lite kladdig.
* Forma bullar, lägg dem på en plåt och täck över.
* Låt stå framme ca 30 min i rumstemperatur.
* Sätt in i kylen över natten.

På morgonen:
* Pensla med ägg. Häll gärna på lite vallmofrön eller någon skiva ost.
* Grädda i 225 grader i 15-20 minuter.