Dessa små gyllene rutor hade min mamma bakat när vi firade farsdag. Ett gott och enkelt sätt att baka med saffran.
Mjuka saffransrutor
Originalrecept: tidningenhembakat.se
Botten:
3 ägg
2,5 dl strösocker
1 påse saffran (0,5 gram)
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
150 gram smält smör
1 dl mjölk
Glasyr:
50 gram smält smör
1 msk vanligsocker
4,5 dl florsocker
2-3 msk pressad citron
Garnering:
Kokor
Gör så här:
* Vispa ägg och socker pösigt.
* Blanda saffran, vetemjöl och bakpulver i en skål.
* Sikta i mjölblandningen i ägg och sockersmeten. Varva med det smälta smöret och mjölken. Rör ner till en jämn smet.
* Häll smeten i en form med bakplåtspapper. (Formen ska vara ca 20 x 30 cm)
* Grädda i ca 20 minuter.
* Låt svalna
* Blanda alla ingredienserna till glasyren.
* Bred ut glasyren över kakan.
* Strö över kokos
* Dela till lagom stora rutor