Omelettrulle med räkor och färskost
(Recept enligt Buffé)
Ingredienser:
- Sätt ugnen på 175°C.
- Vispa ihop ägg och mjölk i en bunke. Tillsätt spenat, salt och peppar.
- Skrynkla ihop ett bakplåtspapper och släta ut det i en stor ugnsform, ca 40 x 25 cm (pappret ligger kvar bättre då). Pensla med olja. Häll i äggsmeten.
- Grädda omeletten i mitten av ugnen 10-15 minuter, tills den har stannat. Ta ut och låt svalna på papperet.
- Stjälp upp omeletten på ett nytt bakplåtspapper så spenatsidan kommer nedåt. Dra försiktigt bort det översta papperet.
- Skala räkorna och hacka dem grovt. Skiva salladslöken tunt.
- Bred färskosten i ett tunt lager över omeletten. Strö över räkor, salladslök, dill och peppar. Rulla ihop. Förvara övertäckt i kylen.
- Skär upp omeletten i skivor vid servering.