I denna månadens Buffé-tidning hade Buffé-labbet gjort ett noggrant test med hur länge ska man koka äggen för att få dem perfekta. Hur blir ett 50 grams, 60 grams och ett 70 grams ägg när man kokar det 5 minuter, 6 minuter, osv.
Sååå bra och detaljrik förklaring.
1. Låt vattnet koka upp först
2. Lägg ner äggen försiktigt i sjudande vatten
3. Ta tid
4. Kyl ner direkt, i 2 minuter
Löskokt
Litet ägg (S), under 50 g - 6 minuter
Medelstort ägg (M), ca 60 g - 7 minuter
Stort ägg (L), över 70 g - 8 minuter
Mjukkokt
Litet ägg (S), under 50 g - 8 minuter
Medelstort ägg (M), ca 60 g - 9 minuter
Stort ägg (L), över 70 g - 10 minuter
Hårdkokt
Litet ägg (S), under 50 g - 10 minuter
Medelstort ägg (M), ca 60 g - 11 minuter
Stort ägg (L), över 70 g - 12 minuter