lördag 5 september 2015

Mat- och hantverksmässa 2015

Lördagen den 19e augusti hölls årets Mat- och hantverksmässa på slottet. Vädret var jätte fint och där fanns massor av trevliga människor. Alla som står och säljer sina hantverk har så mycket kunskap inom sina områden och delar gärna med sig av den.
Nytorp, lokalproducerat, giftfritt, giftfri mat
Grönsaker från Nytorp 2089 Härliga giftfria grönsaker och kött. Nytorp är den lokala lilla gården där man tar tillvara på allt som naturen har att ge.
Jag är grymt imponerad av denna familj.


Här blev jag mäktigt imponerad av dottern. Getost har en lite speciell smak, så när de frågade om vi ville smaka osten från Glada Getens Gårdsmejeri var jag beredd på att det inte riktigt skulle falla barnen i smak. Men våra barn är inga mesar utan testar gärna. Dottern tyckte det var så pass gott att hon till och med ville att vi skulle köpa lite. Vilken cooling vi har som äter chillioliver och getost vid 7 års ålder.

Detta var de mest gigantiska bröd jag någonsin sett.
Minst 50 centimeter i diameter var de.


Återbruk
Skedar återbrukade till vackra smycken


Förutom att vi fick se svarven i action fick vi lite lektion i historia om snapphanetiden och hur man kan se på molnen att ett lågtryck är på väg. Så spännande att höra någon som är passionerad över det han talar om.

 
Mässan på Vannaröds slott lockade folk från hela Skåne - www.nsk.se 2015-08-30
"44 bokade utställningsbord och en jämn ström av besökare inramat i sol och sensommargrönska. Inte konstigt att Sven-Erik Andersson i Sösdalaortens Bygdegårdförening gick och log mest hela tiden.
För fjärde året arrangerades mat- och hantverksmässa på Vannaröds slott under lördagen i Bygdegårdsföreningens regi...."

Inga kommentarer: