tisdag 6 januari 2015

Vår älskade gästbok

Gästböcker är antingen älskade eller hatade av gästerna.

gästbok, guestbook, gästböcker, guestbooks, besök, komma och fika, sösdala, kamera, kameraskyggVi har gästbok hos oss och den är oftast uppskattad. Alla våra gäster skriver sitt namn, en kort mening eller ett jätte långt stycke. I böckerna finns en ruta sär det står "Lämna alltid minst så här mycket plats för foto", för under besöket blir de även fotograferade.

(Fotona skriver vi själva ut på fotopapper via en 13-15 år gammal HP PSC skrivare. )

För de som är jätte kameraskygga kan man ta foto på något annat i fokus med gästen lite suddigt i bakgrunden. Många av våra närmaste är så härliga att de gärna bjuder på sig själva med ett spexigt foto. Givetvis kommer vi som värdar inte undan. Lite då och då finns vi också med på bilderna från besöken.

gästbok, guestbook, gästböcker, guestbooks, besök, komma och fika, sösdala, kamera, kameraskygg, skrivaFörsta gästboken införskaffades redan 2006 när vi fortfarande bodde i vår lilla etta i centrala Hässleholm. Nu är vi inne på gästbok nr 6.

Ni anar inte hur otroligt roligt det är att då och då ta fram gästböckerna och bläddra i dem. Vi har alla ändrat frisyrer lite fram och tillbaka. Barnen har blivit tonåringar, tonåringarna har blivit vuxna. Nya familjemedlemmar har tillkommit, några har trillat bort. Vänner har flyttat långt iväg medan andra har flyttat hit. Vissa har gått igenom lite olika faser och stilar i livet. Till och med handstilen hos vissa har ändrats.

Det finns några luckor i gästboken. Under hela 2013 och 2014 är det nästan helt tomt. Boken glömdes bort några gånger, sen blev den liggandes. Det är verkligen jättesynd, men nu är det dags att skärpa sig. Ca vid jul 2014 hade vi återinvigning av gästboken, och nu ligger den konstant framme.

Gästbok med foton rekommenderas varmt. Ja det är lite pilligt att fixa med fotona, att gallra ut varannan sida i gästboken som annars kommer den att bli för tjock med alla fotona, se till att man får bra foton även om man har många gäster tex vid en grillfest. Men om man orkar fixa med detta är det såå värt besväret. För oss är gästboken en riktig skatt.

Vi ser fram mot många, många härliga nya gästboksinlägg av våra underbara nära och kära. PS kaffet är alltid igång.

Inga kommentarer: