lördag 10 januari 2015

Inomhuslekar

Idag är vi inne på andra dagen med SMHIs klass 2-varning. Tittar man ut ser det bara ut att regna just nu men vi väljer ändå att inte ta bilen någonstans. Man lär ju sig av sina misstag *fniss*. Därför blir det inomhuslekar idag för barnen.  

Hemmagjort 3 i rad spel med vinbärssnäckor. Ganska klassiskt och inte så svårt. 

Spela "kula" med kastanjer. Spelakula är ganska svårt men att spela kula med osymetriska och knöggliga kastanjer är jätte svårt och faktiskt jätte roligt. Det kvittar hur skicklig man är för kastanjerna rullar och studsar både hit och dit. 

I förmiddags såg jag i ögonvrån något stort mörkt röra sig där ute. VILDSVINEN. Under 2014 såg vi inte dem mer än 3-4 gånger vilket är ganska lite för att vara här. Har ni vildsvin eller andra djur inpå knuten? Att bo på landet är verkligen ljuvligt. Nog om detta, vildsvinen förtjänar ett eget inlägg en dag.
 
 
I skrivande stund har vädret blivit ordentligt blåsigt. Soptunnorna är inplockade, grillen undanplockad, termosen fylld med kaffe, ficklamporna på laddning, badkaret är upptappat med vatten. Ledningarna är ju nedgrävda så vi borde klara oss med elen men man vet ju aldrig. Det man mest hoppas på är att alla takplattorna är kvar i morgon och att det stora kärsbärsträdet fortfarande står upp.

Inga kommentarer: