onsdag 11 januari 2017

Snöstorm

SMHI: "Varning klass 1 snöfall.
Från onsdag förmiddag och eftermiddag, snöfall som kan ge 5-10 cm. Snöfallet övergår i blötsnö eller regn under kvällen.

Varning klass 1 mycket hårda vindbyar.
Onsdag morgon tilltagande sydlig eller sydvästlig vind. Mitt på dagen med mycket hårda vindbyar 21-23 m/s. Under eftermiddagen avtagande."

Snöstorm. Det har lite respekt med sig. För att vara på den säkra sidan flexade jag hem tidig. Det var inte trevligt på vägarna. Halt i snömodden på stora vägen och väl i Sösdala snöade det jätte mycket och sikten var lite sisådär.

Det var jätte mysigt att få sitta i sitt hem medan det blåste och snöade allt vad den kunde. Höra hur det knakar i huset medan man själv hade kurat ner sig under täcket för en tupplur.

När väl blåsten lagt sig skuttade barnen ut för att göra stora snöbollar, gångar och kojor. En eftermiddag med snö bara måste innehålla något mysigt och gott att äta. Kanelbullar. Det blev kanelbullar gjorda av en deg som inte ville jäsa och fyllningen innehöll för lite socker och kanel, men när de väl kom ut ur ugnen var de ändå väldigt goda.

Huvudsaken var ju ändå att vi var hemma i trygghet när stormen drog in.

Inga kommentarer: