onsdag 9 november 2016

Fel sorts socker och köpta muffins

Skulle testa ett nytt recept på muffinstopping idag. Det gick... hmm... sådär.

4 äggvitor
1 tsk vaniljsocker
1,5 dl rörsocker strö (Fel sorts socker, det misstaget rekommenderas inte.)
3/4 dl ljus sirap
1/3 dl vatten

Vispa äggvitorna till ett fast fluff.
Blanda vaniljsocker, rörsocker, ljus sirap och vatten i en gryta. Låt koka 8-10 minuter. När sockerblandningen blir lite trådliknande häller man försiktigt i det i äggvitan medan man vispar. Om man häller för snabbt, och dessutom på vispen så det sprätter åt höger och vänster, så bildas sockerkristallsklumpar. Inte heller att rekommendera.

Låt fluffet svalna.
Spritsa ut fluffet på 12-16 muffinsar. Här var jag lat och spritsade ut fluffet på köpta muffinsar med blåbärssylt i.

De muffinsen var redan otroligt söta och behövde definitivt inte kompletteras med ännu mer sötma i form av fluff.

Min tanke var att muffinsen skulle toppas med lite strössel (det var innan vi hade smakat på dem) men helt magiskt har strösslet försvunnit och kvar står bara två tomma burkar. :-)

Resultat = Supersöta muffins med topping som var lite krispig av sockerkristallerna och otroligt sötsliskig. 1 av 4 personer åt sin muffins med glädje.

Nästa gång testar vi med rätt sorts ingredienser och till rätt sorts muffins.