lördag 9 april 2016

Trädgårdsplanering

Vad lycklig man blir ibland när man hämtar posten. Sedvanlig reklam, någon räkning och en tidning med påskfjädrar i. "Va, kom denna med posten idag?" Jag blev lite förbryllad. Var kom den ifrån?

Jag bläddrade lite i den och såg en hälsning från underbara J. (Läs gärna hennes blogg Notes from Björkåsa.) Jag är så tacksam för att du finns i mitt liv.

En tidning om rabatter och trädgårdsdesign är precis helt rätt just nu. Snart ska de bl a gräva en ny infiltration så trädgården kommer troligen att bli lite annorlunda efter att de varit här. Därför försöker vi nu fundera hur vill vi ha trädgården? Ska vi ha bara gräs, stenar, plattor, ändra gången till huset, var ska vi ha blommor, vilka blommor, ska vi dränera, höjdskillnader? Frågorna är verkligen många och våra svar är få.

Vi vänder och vrider på hur det skulle kunna se ut här. Om vi gör si kommer det att bli fint, men innebär det mycket jobb med att rensa? Och hur blir det när vi blir riktigt gamla, kommer lösningarna att fungera då också? (Jag har visserligen 30 år kvar till pension men man vill ju inte göra om allt när man är 83 för att man inte kommer fram med rullatorn.)

Allt är givetvis en kostnadsfråga också. En hel trädgård kan man inte lägga ut på entreprenad men ska de ändå gräva och flytta på vissa saker vill man gärna veta lite hur vår framtida plan är.

Vi har börjat knacka ner små rör och dragit lite snören mellan dem för att få en liten blick över hur det skulle kunna se ut. Jag tycker det är svårt att "se" vår framtida trädgård.

Idag måste jag hitta en lucka och bara sätta mig ner med tidningen. Få inspiration och idéer.

Inga kommentarer: