söndag 21 december 2014

14000 skinnbitar blir ett magnifikt konstverk.

Tureholmskyrkan, Sösdala, Hässleholm, skinn, läder, konstverk, tavla,I förmiddags var hela vår familj i Tureholmskyrkan i Sösdala och var på deras gudstjänst som hade temat "Julkrubban". Kyrkans barn spelade upp denna söta föreställning ut änglarnas perspektiv. Det var verkligen såå ljuvligt att se.

Man blir dessutom riktigt varm i hjärtat av att se så många grannar och flera av föräldrar till barnens klasskamrater där. Vår tro är den största grunden i våra liv.

Förutom att Tureholmskyrkan är en församling med fokus på Jesus, musik och att vara en öppen församling för alla (bibelorden lästes idag upp på svenska, engelska och arabiska) har denna plats en helt unik sak. En jätte stor och magnifik tavla.Tavlan som finns att beskåda i Tureholmskyrkan i Sösdala heter "Så älskade Gud världen" och är gjord av Ingrid Ohrberg.

Konstverket från 1993 består av ca 14 000 gamla och nya skinnbitar (nappa och mocka) ihopsydda på en "nästan" vanlig symaskin! Tavlan, som är nästan 7 meter hög och 2 meter bred, består av 19 "bilder" ur Jesu liv.

Första bilden beskriver herdarna på ängen, de som först fick budet att en Frälsare hade fötts. De sista bilderna beskriver Jesu himmelsfärd och återkomst.

Ingrid Ohrberg arbetade i ca två år för att färdigställa konstverket. Hon bor och har en egen ateljé i Sösdala. Ingrid har arbetat med bilder i snart 35 år. Materialet har växlat under årens gång. Trä, sten, fossil, drivved, skinn, akvarell och akryl. 1993 erhöll Ingrid Ohrberg Hässleholms kulturstipendie.


Tavlan finns att beskåda varje söndag kl 10 (om inget annat står i den lokala tidningen). Man kan även ringa till expeditionen via 0451-60236 för att beställa guidad visning.


Informationen och stora fotot kommer från Tureholmskyrkan Tavlan

Inga kommentarer: