fredag 16 maj 2014

Ondskan växer när den gode gör ingenting

Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson kom till Hässleholm i lördags... en klump knyter sig i magen. Det är så obehagligt att tänka sig att det finns de som kallt tycker att männikor har olika värde endast p.g.a. var de är födda.

På fredagen fick jag reda på att Jimmie skulle komma till Hässleholm (jag har haft en del annat att göra än att läsa lokaltidningen). Senare på eftermiddagen ploppade det upp att en av mina vänner på facebook gärna ville delta i ett evenemang som hette Tårtkalas mot Sverigedemokraterna - Mumsa mot rasism! Några unga härliga opolitisktbundna Hässleholmare drog ihop detta:

"Då var det dags igen - SVERIGEDEMOKRATERNA för sin valturné inför EU-VALET och nästa stopp är Hässleholm, och denna gången skickar de PARTILEDAREN JIMMIE "TÅRTAN" ÅKESSON.

Jimmie har inte fått sitt smeknamn för ingenting och för att fortsätta ta det mot sin yttersta spets så tänkte vi slå till med ett TÅRTKALAS på STO
RTORGET i HÄSSLEHOLM när han kommer på besök.

Hur går detta till då? Jo det är enkelt. Infinn er på stortorget kl. 14:30 på lördag 10 Maj,
och ta med så mycket tårta ni kan bära, så håller vi kalas på torget.
Tanken är att vi mumsar tårta samtidigt som vi håller upp skyltar med texten "INTOLERANS" mot Sverigedemokraterna. Vi ser också till att bjuda

andra åskådare på tårta så att även de kan "Mumsa mot Rasism!".
Vi fixar fram skyltarna samt lite tallrikar och skedar.

Observera dock att det INTE är meningen att vi ska kasta några tårtor denna dag.

Detta är ett kalas och vi tänker inte ge Sverigedemokraterna någon chans att
ta på sig offer-kavajen igen.

Vi ses på lördag
!"

Jag kontaktade flera föreningar och församlingar som borde stå upp för allas rättigheter... men jag insåg ännu en gång att många är otroligt fega och hellre sitter och dricker kaffe på sina trivseldagar med människor som är precis som de själva.

För att visa att jag också tycker att alla männikor har lika värde var jag också på torget. Där fanns minst 3 polisbussar, ett antal polisbilar och massvis med poliser. Det hela gick lungt tillväga. Tårtor åts av de som inte gillar SD och deras politik. Flera personer höll upp skyltar med texten "intollerans". Jimmie Åkesson höll sitt tal och när han pausade applåderade vissa medan vissa buade. http://www.nsk.se/article/20140510/HASSLEHOLM/140519974/-/akesson-vi-har-medvind-nu

Nu har Patrik Jönsson (SD:s gruppledare i Hässleholm) polisanmält Socialistiska partiet för olovlig demonstration (brott mot ordningslagen). ??? Varför anmälde han partiet? Som jag uppfattade det var det helt opolitiskt. Och om det är olagligt att äta tårta på torget samtidigt som man håller i en liten flagga med "Vi gillar lika" då får man passa sig för att ta emot reklamballonger och gratiskaka på långlördagar. http://www.nsk.se/article/20140514/HASSLEHOLM/140519822/-/tartkalas-polisanmals   
Tårtkalas mot Sverigedemokraterna - Mumsa mot rasism!Tårtkalas mot Sverigedemokraterna - Mumsa mot rasism!

 
 
"Vi måste behålla våra Svenska traditioner! Ska de komma hit och säga till oss att vi inte får dansa små grodorna eller sjunga nationalsången? Barnen får inte fira skolavslutning i kyrkan för då blir invandrarna stötta. Vi får inte säga negerboll. Vi har inte jobb så det räcker till oss svenskar och vi kan inte ta in fler invandrare." Det är några åsikter som man ibland hör från SDare och deras anhängare. Men hallå!!! Varför skulle vi inte få vara stolta över vårt land och våra traditioner bara för att det finns andra som inte riktigt ser det logiska i att hoppa som små grodor eller äta rutten fisk. 

Något som är komiskt och samtidigt otroligt sorgligt är att fler av SD:anhängarna verkar även tro att adopterade är mindre invandrare än t.ex. andra generationens invandrare. Ärligt? Det är som att säga alla svarta ska hem till sina länder utom min granne för han är ju snäll. Det är så idiotiskt tänkt att det knappt är sant.

Igår fick vi hem ett brev från Sverigedemokraterna med valsedlar och en informationsfolder. Jag läste igenom deras folder. Skrämmande. SD ser invandrarna bara som ett problem. Varför ser de inte på allt gott de tillför?
"Begränsa invandringen kraftigt. De senaste decennierna har Sverige tagit emot allt för många människor på allt för kort tid. I många fall mångdubbelt fler än våra grannländer och invandringen till Sverige fortsätter att ligga på rekordhöga nivåer. Denna ansvarslösa politik har gjort att det ständigt skapats växande utanförskapsområden runt om i landet." *Suck* Om det skapas utanförskap är det p.g.a. att vi svenskar är allt för dåliga på att lära känna de som kommit hit. När bjöd du senast in en invandrarfamilj på fika? Det är rädslor och okunskap om varandras historia, traditioner och kulturer som leder till utanförskap. Vi tillåter inte dem att få komma in i vår "svenska gemenskap". Hur ska de då kunna förstå våra svenska seder och bruk?
"Vi vänder oss emot det multikulturella samhällsbygget då det förutsätter splittring, utanförskap och även kräver att vi i Sverige ska anpassa oss till andra kulturer." Ska vi tvinga dem äta kräftor och surströmming? Ska vi tvinga deras ungdomar till att ta en fylla på helgen? Ska vi tvinga de över 65 att spela Bingolotto? Jag har aldrig blivit tvingad att använda burka bara för att det flyttat hit muslimer. Ingen har aldrig tvingat mig att äta baklava (den äter jag gärna ändå).

Valsedlarna och informationsfoldern är rivna och slängda, och ett brev är postat till Sverigedemokraterna, Box 26, 291 21 Kristianstad
 
 
 
Se på utvecklingen i europa. Rasismen ökar och om det får fortsätta kommer vi att gå en skrämmande framtid tillmötes. Så många verkar ha glömt vad som hände under nazismens tid. Vi måste reagera.
 
Kommentera gärna detta inlägg men alla negativa kommentarer från sverigedemokrater, rasister, nazister eller liknande kommer jag inte att läggas en gnutta engergi på att besvara.